Besøg hos Jens i Rødovre  

 Dette billede er det seneste efter en del ændringer. Under mit besøg så det hele noget anderledes ud.

Store højttalere i en stor stue!

Jens' højttalere er ikke nogen man sådan lige overser. Næsten 2 meter høje og med 4 stk. Peerless HDS 8" i hver side. Mellemtonen er en 6W fra Focal og diskanten er ScanSpeaks ring-radiator.

Systemet er delvist aktivt via et THEL elektronisk delefilter der skærer basserne ved ca. 350 Hz. Mellemtone og diskant kører helt passivt.

Denne aften var systemet ikke helt på plads. Nylige ændringer havde reduceret følsomheden på bassystemet, så der manglede niveau. Noget af det fysiske og voldsomme som jeg før har hørt fra dette system manglede. Jens mente også det kunne skyldes et indført sub-filter, men uanset hvad, så skal det nok komme på plads til næste gang jeg kigger forbi.

Elektronikken er for en stor del hjemmebygget, selv om det måske ikke ser sådan ud. Steen har stået for udfræsning af de solide aluforplader der efter følgende er sort-elekseret.

Øverst har vi PreFix konstruktionen fra High Fidelity. Herunder en Denon tuner samt de to effektforstærkere. Den øverste er en sammenbygning af B&O ICE-Powermodul med THEL filter og diverse strømforsyninger. Kassen i bunden rummer den meget vellydende AKSA - her i 2 x 55 Watt versionen. Med den høje følsomhed (ca. 95 dB) er det mere end rigeligt til at drive mellemtone og diskantsektionen.

Rega Juper udgør sammen med pladespilleren Jens' primære lydkilder. Bemærk Copenhagen Transformer netfilteret. Af andre tweaks kan nævnes SD-fødder under stort set hele anlægget - incl. højttalere og rack.
Der lyttes og læses - nogle koncentrerer sig og andre nyder det bare. Måske skyldes det indtagelsen af for meget rødving og god mad?

Til højre - ingen aften hos Jens uden der skal prøves et eller andet. Her var det Torbens Nja-Tjoeb CD der blev afprøvet og senere kom vi til de MEGET dyre kabler fra danske Bertram der kom op mod No. 1 fra svenske Jorma Design. Til priser på hhv. 18.000,- kroner og ca. 12.000,- kroner kan man godt forlange noget ud over det sædvanlige. Det fik vi også, men dommen faldt entydigt ud til fordel for sidstnævnte. Jormas No.1 leverer en nærmest holgrafisk gengivelse hvor alle aspekter vægtes lige og intet fremhæves på bekostning af noget andet. Et usædvanligt godt kabel, men desværre også til en usædvanlig høj pris.

Flere billeder på Jens' hjemmeside: http://j-a-thorsen.homepage.dk/