Besøg hos Søren - fredag den 21. marts 2003
Hornhøjttalere og små triode-forstærkere er nøgleordet hos Søren. Det var bestemt ikke første gang jeg kom forbi og nok heller ikke sidste. Denne gang skulle vi høre de sidste modifikationer af bas kabinetterne samt bare hygge os.

Vi var 18 til "hifi-kaffe og blødt brød". Nok lige i overkanten, når der også skal lyttes.

 

Man kan ikke undgå at blive lidt misundelig, når man ser Sørens fantastiske kopi af Verdier pladspilleren. Jo det er en kopi, selv om den nok på mange områder er bedre end originalen. DC motoren kører på battrier. Armen er en 12" SME 3012 og pick-up'en den klassiske DL-103 MC, som kigger ind i en batteridrevet RIAA bygget som en SRPP kobling af K-FETS.
 
Øverst Sørens let modificerede Philips CD der udelukkende fungere som drev (når altså den fungerer!). Konverteren er en DAC-3 fra Cambridge som har fået en komplet opdatering og forbedring af Per Hasling (Derfor den fine blanke messingplade på fronten).

Til højre en Edison rørforstærker der også er pillet en del ved.

Effektklodsen i bunden ser nok stor ud og tung er den. Wattmæssigt yder den dog "kun" 2 x 4,5 Watt. Udgangsrørende er 6AS7G og indgangstrinnet en SRPP kobling. Strømforsyningen er mildt sagt MEGET overdrevet, bemærk f.eks. de mange store lytter bagerst på forstærkeren.

 

Sørens højttalere yder ca. 103 dB/1 Watt. I bunden anvendes en "russerbas" i et horn med basrefleksloading af bagsideudstrålingen. Mellemtonehornet er det samme som hos Per - et 220 Hz træhorn med en 2" Selenium driver. I toppen en Beyma CP20 diskant, der får hjælp af den specielle "Wankel" formede træplade, så frekvensområdet rækker noget længere ned.

Midt i det hele skulle der skiftes kondensator til diskanterne. Ud røg en Duelund på 4,9 uF og ind kom et sæt af de gamle Jensen. De fleste foretrak Jensen, så den blev siddende resten af aftenen.

 

Der lyttes i hold!  Med trængsel kommer man hinanden ved.